Kluczowym produktem Zrzeszenia jest pomidor szklarniowy.

W nasadzeniu dominuje odmiana średnioowocowa (Admiro). Uprawy prowadzone są w oparciu o nowoczesną technologię holenderską.

Obiekty szklarniowe wyposażone są w komputery klimatyczne regulujące proces ogrzewania, wietrzenia, cieniowania oraz prowadzące monitoring wilgotności i EC podłoża. W uprawie pomidora Producentów wspierają doradcy specjalizujący się w tym zakresie. Do ochrony roślin stosuje się pełną ochronę biologiczną (są to entomofagi: Macrolophus caliginosus i Encarsia formosa zwalczające mączlika szklarniowego oraz Phytoseiulus persimilis zwalczający przędziorki). Do zapylania wykorzystuje się trzmiele. Stosowanie takiej technologii pozwala praktycznie wyeliminować ochronę chemiczną oraz dostosować nawożenie do potrzeb roślin. Otrzymany w wyniku stosowania tej technologii pomidor spełnia wszelkie kryteria jakie stawiane są przez normy w zakresie bezpieczeństwa żywności.